Fantastiset maisemat ja kova virta

11. - 16.8.

Wienin sulun, Freudenaun, jälkeen Tonava virtaa taas mahtavasti. Alhaisilla  kierroksilla mennään 12 solmua. Joki muuttuu yhä leveämmäksi, rantaniityt ovat luonnonsuojelualuetta. Paljon näkyy kuitenkin pieniä lomamökkejä, joista suurin osa seisoo korkeilla jaloilla. Hainburgin lähellä rannat muuttuvat taas jyrkemmiksi. Nostamme Slovakian vieraslipun entisen raja-aseman kohdalla, Schengenin sopimuksen ansiosta ei ole enää mitään rajatarkastuksia. Bratislavassa menemme Milanin vieraslaiturille, joka on kuuluisa Tonavan matkalaisilla. Bratislavassa on viehättävä keskusta, minkä voi kiertää hyvin parissa tunnissa. Itse kaupunkikierros on seuraavana aamupäivänä, iltapäivällä stten kolmen tunnin öljynvaihto, joten sekään ei enää vaivaa mieltä ennen Istanbulia.

Bratislavan jälkeen Tonava muuttuu isoksi järveksi, ennen kuin päästään Gabčikovon sulkukanavaan ja sululle. Kanava on ahdas ja aallot vyöryvät puolelta toiselle, pienemmällä veneellä siinä olisi jo tekemistä. Seuraava satama on Komárno.  Satama on syvän altaan perällä telakkaa vastapäätä, mutta kuitenkin hyvin rauhallinen. Meitä Tonava-menijöitä on tällä hetkellä 4 venettä ja kaikki ovat sinäkin iltana samassa satamassa: saksalainen purjevene Ubena, ranskalainen moottorivene Romar I, hollantilainen katamaraani CO II ja Rumbalotte.

Seuraavana päivänä jatkuvat ensiki taas matalat rantamaisemat monine hiekkarantoineen, mutta Esztergomin tuntumassa  alkaa Unkarin keskivuoriston alue ja Tonava mutkittelee siitä läpi.  Ei oikein voi kuvailla sitä, että koko päivä menee aina maisemien ihailemiseen. Illalla menemme ensimmäisen kerran ankkuriin Pilismarotin järvellä (Tonavan sivuhaara). Illan myötä päivävieraat nopeine moottoriveneineen lähtevät ja lopuksi olemme vain 3 venekuntaa, jotka jäävät yöksi. Rauhallista ja mukavaa!

Tänään on sitten ajettu Budapestiin vähän pilvisessä mutta erittäin lämpimässä säässä, myöhaisiltapäivällä vielä 34°. Wiking Marina Budapest lyö kaikki ennätykset koskien sekä yöpymismaksua että dieselin hintaa. Kuten kuulunee olla, palvelut ja infrastruktuuri eivät kyllä ole samaa tasoa.