Kanavaretki

Mittellandkanal, Dortmund-Ems-Kanal, Rhein-Herne-Kanal 22. - 24.6.

Mindenista jatkamme Mittellandkanalia, joka muuttuu nyt leveämmäksi. Eteläpuolella seuraa Teutoburger Waldin harju kanavan linjausta (tai luultavasti juuri toisinpäin, olihan se harju siellä ensiksi). On todella kuuma päivä ja se kostautuu tunti ennen kun saavumme määränpäähän. Kova ukkonen, sadetta ja rakeita. Flybridge oli tietenkin auki ja kaikki tyynyt läpimärkiä. Yövymme Hörstelin vanhassa kanavahaarassa ja pääsen jynssäämään kantta kun Suomessa ei enää ehditty. Siitähän tuli kuin uusi.

23.6. ajamme loppukilometrit Mittellandkanalia ja käännymme sitten etelään Dortmund-Ems-Kanalille. Maisemat pysyvät samantuntuisina.Välillä asuinalueita mutta pääosin peltoja ja metsiä. Meno on rauhallinen paitsi Münsterin kohdalla, jossa lentokenttä on aivan kanavan vieressä ja ylitsemme laskeutuvat lentokoneet. Illaksi taas vanhaan sivuhaaraan, Alte Fahrt Lüdinghausen. Pyöräilemme siihen pikkukaupunkiin, käymme internet kahvilassa ja pääsemme syömään parsaa mukavassa ravintolassa.

24.6. päättyy sitten myös Dortmund-Ems-Kanal ja tulemme Rhein-Herne-Kanalille. Täällä on enemmän teollisuuslaitoksia ja satamia mutta myös hyvin paljon vihreitä alueita. Aika yllättävää kun ajatellaan, että ollaan Saksan Ruhrin alueella. Kanavan vesi on aivan kirkasta ja joka puolella ihmiset käyvät uimassa.

Jäämme Oberhausenin marinaan, joka sijaitsee suuren "elämyskeskuksen" vieressä. Ravintoloita, huvipuistoja, ostosgallerioita jne. Vene jää tänne viikoksi ja me lennämme Sloveniaan tapaamaan vanhoja kollegoita ja ystäviä. 1.7. alkaa sitten mielenkiintoinen Rheinin osuus.