Tonava lumoaa

29.7. - 10.8.

Tonava ottaa meidät haltuun heti alusta lähtien. Huomaa selvästi, että tässä on todellinen joki. Virtaus vaihtele eri päivinä  kahden ja viiden solmun välillä, josta kukkaro kiittää tietenkin. Polttoainekulutus Rheinin loppumetreiltä Wieniin on noin 9 litraa/tunti eli noin puolet normaalista, vaikka alkuosa matkasta oli vielä virtaa vastaan.

Maisemat ovat taas kerran todella kauniita. Välillä leveä joki ja kukkuloita, välillä voimakkaasti virtaava joki puristettuna vuorten rinteiden väliin. Sulut ovat pidempiä ja leveämpiä  kuin tähän asti ja välillä joutuu odottamaan ammattiliikennettä. Wachausta lähtien näkyy myös muita huviveneitä. Ensimmäisenä ajopäivänä yövymme Straubingin sulun yläveden laiturilla, kaupungista ei löydy laituripaikkoja. Sitten Deggendorfiin rauhalliseen satamaan ja sen jälkeen Passaun edustalla olevaan Heiningin marinaan, jossa kiinnitetään virrassa olevalle laiturille. Sitten Saksa jää jo taaksepäin ja siirrymme Itävallan puolelle. 2.8. olemme Schlögenin satamassa. Täällä Tonava tekee kaksi 180 asteen mutkaa, vaikuttava näky varsinkin ylhäältä vuorenrinteiltä nähtynä. Schlögenistä Linziin, Winterhafen. Täällä tyttäremme Kirsi tulee mukaan Wieniin saakka, kiva kun välillä on meidän kahden lisäksi muuta matkaseuraa. Seuraavat yöpymispaikat ovat Wallsee, Emmersdorf ja Altenwörth ennen kuin tullaan  8.8. Wieniin. Marina Wien on suuri ja moderni satama. Wallseessa (Suomen lippu) ja Altenwörthissä (Meritien viiri) vietimme pitkät hetket paikallisten veneseurojen jäsenien kanssa, aina saatiin mahtavasti apua ja neuvoja. Mieleenpainuva oli myös nähdä Tonavan vuoden 2002 tulvan rajoja, vesi nousi silloin paikoin 12 m! Tapasimme tällä osuudella monta ystävää ja veljeni, joten yksin ei ehtinyt olla kovin monta päivää. Tekniikka on pelannut hyvin eikä säässäkään ollut valittamista. Sateita tuli lähinnä öisin ja lämmintä riitti.

Huomenna 11.8. matka jatkuu Slovakian puolelle Bratislavaan. Nyt takana on 3800 km ja edessä vielä 2500 km. Sulut on melkein sulutettu, enää 4 sulkua jäljellä. Wienissä mastokin on nostettu pystyyn ja saamme siten myös dingin käyttöön.