Rügen/Lauterbach 1.-8.7.

 

Tänään siirryimme Sassnitzista Lauterbachiin Rügenin kaakkoislahdella. Osallistumme siellä ensi viikolla kansainväliseen veneilykokoukseen ICCY (International Council of Cruising Yachts). Sää on muuttunut yhä tuulisemmaksi ja sateiseksi ainakin ensi viikon puoliväliin saakka. Meillä on marinassa hyvä kylkikiinnityspaikka heti sisäänajon jälkeen, ei näitä rauhallisimpia paikkoja mutta satama on muuten näillä tuulilla melko ahdas. Kylässä on tänään Hafentag, kaikenlainen ohjelma iltaan saakka, me keskityimme iltapäivällä siellä syömiseen. Kuvissa näkyvät lintuparvet olivat käsittääksemme kormoraaneja, parvia oli taivaalla ja toisaalta aivan vedenpinnassa, joten niistä ei saatu kuvia aikaan. 

Lauterbach 2.-3.7.

Myrskyinen ja välillä sateinen sää vain jatkuu. Pientä kävelyä, käyty ostoksilla, istuttu iltaa kokoukseen jo saapuneiden miehistöjen kanssa ja juuri otettu vastaan toinen suomalaisvene (S/Y Aurora). Huoltoyhtiön kanssa sovittu akkujen vaihtamisesta perjantaina ja lauantai-iltapäivällä on tarkoitus lähteä Stralsundin kautta kotimatkalle. 

ICCY-kesätapaaminen 4.–8.7.

 

Vietimme mukavia päiviä monipuolisella ohjelmalla. Käytiin laivalla tunnetussa kylpyläkaupungissa Sellinissa ja autoilla vanhassa Hanse-kaupungissa Stralsundissa. Satamamme Lauterbach toimi hyvin, ainoastaan tuulitilanne ei ollut kenenkään hallinnassa. Pahimmillaan keulallamme oli 17 m/s ja kaikki köydet otettiin käyttöön. Laituripaikallamme oli paras näköala merelle mutta vähiten suojaa. Kokous päättyi tänään, lähdimme iltapäivällä 20 mailia Neuhofin marinaan, erittäin hienosti hoidettu paikka kauniissa ympäristössä 5 mailia ennen Stralsundia. Koska lähipäivien tuulitilanne taas vaikeutuu, ajamme huomenna 55 mailia Tanskan Klintholmiin, jossa pidämme taas taukopäivää.